Mad

Pandekager med familien

Pandekager er comfort food for hele familien. Børnene elsker at hjælpe til og spise dem varme fra panden. Her er alt om at lave de perfekte pandekager.

Basis pandekagedag

Ingredienser til ca. 15 stk:

  • 3 æg
  • 3 dl mel
  • 6 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1 knivspids salt
  • Smør til stegning

Sådan gør I

Fremgangsmåde:

  • Pisk æg, mel og lidt mælk til glat dej
  • Tilsæt resten af mælken gradvist
  • Lad dejen hvile 30 minutter
  • Opvarm pande med lidt smør
  • Hæld tynd dej i panden, vend når fast
  • Server varme fra panden

Fyld og topping

Populære kombinationer:

  • Sukker og citron (klassisk)
  • Nutella og banan
  • Is og chokoladesauce
  • Syltetøj og flødeskum
  • Friske bær og flormelis
  • Æblemos og kanel

Børnene hjælper

Opgaver til alle aldre:

  • Måle ingredienser
  • Piske dejen glat
  • Vælge fyld og topping
  • Pynte pandekagerne
  • Folde dem sammen
  • Dække bord

Variationer

Twist på klassikeren:

  • Amerikanske tykke pandekager
  • Aebleskiver i aebleskivepande
  • Pandekagekage med lag
  • Mini-pandekager til børn
  • Pandekager med havregryn
  • Bananpandekager (uden mel)

Tips

  • Lad dejen hvile - det giver bedre pandekager
  • Medium varme på panden
  • Første pandekage er altid mislykket - det er ok
  • Lav dobbelt portion og frys resten
  • Pandekagedag kan være tradition

Husk

  • !Pas på varm pande og stænk
  • !Ikke for meget smør - de bliver fedtede
  • !Allergier: kan laves uden æg eller mælk
  • !Sukker i moderate mængder