Fredagspizza tradition
Fredagspizza er en tradition mange familier elsker. Alle laver deres egen pizza med lige hvad de har lyst til. Her er opskriften på den perfekte pizzaaften.
Pizzadejen
Ingredienser til 4 pizzaer:
- •500 g hvedemel
- •1 pose tørgær
- •3 dl lunkent vand
- •2 spsk olivenolie
- •1 tsk salt
- •1 tsk sukker
Fremgangsmåde
Sådan gør I:
- •Bland mel, gær, salt og sukker
- •Tilsæt vand og olie
- •Ælt i 10 minutter til glat dej
- •Lad hæve 1 time under viskestykke
- •Del i 4 og rul ud
- •Bag ved 250 grader i 10-12 min
Topping-bar
Sæt frem til alle:
- •Tomatsauce som base
- •Revet ost (mozzarella er bedst)
- •Skinke, pepperoni, kylling
- •Grøntsager: peberfrugt, løg, champignon
- •Oliven og ananas (til dem der kan lide det)
- •Frisk basilikum efter bagning
Børnene deltager
Opgaver for alle:
- •Ælt dejen (sjovt at mærke)
- •Rul deres egen pizza ud
- •Vælg topping selv
- •Rive ost
- •Dække bord
- •Give deres pizza et navn
Gør det til tradition
Hver fredag:
- •Samme tidspunkt hver uge
- •Roter hvem der vælger film bagefter
- •Eksperimenter med nye toppings
- •Konkurrence om sjoveste pizza
- •Dokumenter med billeder
- •Inviter venner med til pizzafredag
Tips
- ✓Lav dobbelt dej og frys halvdelen
- ✓Pizzasten giver sprødere bund
- ✓Ikke for meget topping - den bliver våd
- ✓Lav dejen om morgenen - mere smag
- ✓Brug gerne fuldkorn i dejen
Husk
- !Ovn er varm - pas på små fingre
- !Frisk pizza er MEGET varm - vent lidt
- !Allergier: glutenfri mel findes
- !Købt dej er helt ok at bruge